expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sabtu, Mei 02, 2009

berhenti berblog

aku menghadapi tekanan r.
after all,sume terjadi sebab aku.
aku,aku,aku,takde sape dah,tapi aku.
benci kat diri aku.
berhenti sementara dari online.
cuti berehat..

bismillahirrahmannirrahim..
ya Allah berilah aku kekuatan dan kesabaran
mengharungi segala mehnahMu
ya Allah berilah aku kejayaan
berikanlah aku kelapangan hati dan akal fikiran
mudahkanlah aku memahami dan mengingati ilmu pengetahuan
berkatilah ilmu yang aku pelajari ini
supaya dapat aku gunakan ke jalan yang diredhaiMu
dapatlah aku menjawab dan menempuh peperiksaan ini dengan baik
ya Allah makbulkan hajatku ini..amiin..


kata perangsang-dapat dari sahabat

taken from
rediesh.com

i like these word! thanks kak ain.

I will never give up to face this kind of challenge in life again! Cause I believe in ALLAH the Al-Mighty. The one who’s always there for me in shining HIS light of Guidance, showering me with HIS blessings and of course the feeling of secure and save in HIS crystals of love. Alhamdulillah.


gift from

kak farizah, time ksh kak.

berfikir tentang USAHA kita memang tidak layak untuk mendapatkannya namun aku sentiasa berfikir tentang nusrah(pertolongan) dan rahmat Mu Ya Allah kerna ku yakin Kau mendengar setiap permintaan dan akan mengabulkannya...amin

Nasihat Luqmanul Hakim: "Hai anakku; orang yang merasa dirinya hina dan rendah diri dalam beribadat dan taat kepada ALLAH, maka dia tawadduk kepada ALLAH, dia akan lebih dekat kepada ALLAH dan selalu berusaha menghindarkan maksiat kepada ALLAH."

wasiat saidina Ali karamallahu wajhah: "apabila kamu merasa letih kerana melakukan kebaikan maka sesungguhnya keletihan itu akan hilang dan kebaikan itu akan terus kekal. Dan sekiranya kamu berseronok dgn melakukan dosa (maksiat) maka sesungguhnya keseronokan itu akan hilang dan dosa itu akan tetap berkekalan."

moga diriku tabah.

2 ulasan:

eyena berkata...

salam yaa sahabat..eheh awak nak ajak kite g memancing ke..ahaii.. nape takmo online dah ni..alalaa

*Laman Koleksi Hidayah* berkata...

wslm,ya aina..
yepp lau awk nk gi mancing jgn lupe ajak tau.hehe sy xde pengalamn la,dlu ms kecik ade skali,cube gak nk mncing dlu,budk menth prempuan lak tu..sudahnye xmenjadi.

xmo online sbb aiseh..malu nk ckp..
seng cite xblh control myself..nnt study ntah ke mane..pressure o..rncg xjd,nk study tp bl depn laptop..hbs sume xjd..huh hampeh kan!

doa2kan la org ye,ln kali la,pas hbs exam online ok?