expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Ahad, Jun 14, 2009

hu sayu dengar lagu nih "demi masa" . why?




siyes leh trun mood nk taip post tbaru ni bile dengar lagu ni, dlu still ok lg wlupn rase insaf, but now double tripple insaf o..

petg td bace majalah "SOLUSI", majalah pe tu? best mjlh ni, pasal "panduan hidup bersyariat".
panduan hidup berlandaskan Islam maksudnya. hidup secara Islam secara total, menyeluruh maksudnya. bukan amik 50% , 90% but 100% Islam! majalah ni mahal tau, RM9 tu! tp aku rase berbaloi beb! to many useful info inside!

aku belek ape dalam majalah tu?

aku x belek habis pn. tp dia ade sentuh isu "pengurusan masa".
ade 4 hadis dikupaskan mengenai mase.

sadis aku bace, banyak betul aku mensia-siakan mase.. :(
nak tahu lebih lanjut dptkan di pasaran, isu kelima @ no.5 ok? aku pn x th, dia ade tulis isu kelima, tak ckp keluaran majalah tu sbulan skali ke ape. tu la dia majalahnya gambar kt atas. hope ade lg kt psrn,aku nk bli!

that's why bile buka je blog ni aku rase touching yg amattt mendengarkan lagu demi mase ni huaaaa..

mane aku dpt tahu majalah tu, ha ni la nk cite, semalam aku gi umah kenalan, seorg akk bstatus isteri, baru dpt sorg baby usia 5 bulan 13 hari.. kak amy namenye. dekat je umah dia dgn kampus ni. teman kak amy,coz suaminya xde umah ade hal. comel baby dia, amin namenye. so dpt mjlh ni kt umh kak amy. kak amy pinjam majalah SOLUSI tu dari kak midah upenye.

aku dh lame x pegg baby, terubat sudeh..hehe.

aku melihat bagaimana seorg ibu menjaga baby..penuh kasih syg dn kesabrn.
sebelum ni memg la sume org dh tahu tentg ni kan..tp secara fakta atau benar2 merasainya?
aku duduk umah dia 1 hari,tido skali..memg close-up la tgk seorg ibu mjaga baby di kala aku sudah berumur hampir 22 tahun,yg mn aku dh dpt rasekan pengorbanan seorg ibu. dlu aku penah gak tgk org jg baby tp mase aku umur 12 thn,aku xphm mane pn. lau mase umo aku dh besar ni ade jgk tgk org jg baby tp tu menziarah r dtg umah borak jap makn minum blk. tp kali ni lain..aku seharian bsama2 dgn si ibu dan si baby.

macam2 fikiran melintas.. mcm ne la aku nnt ek ade ank? itu x pasti apepn ni la masenye aku melihat smbil blaja dan yg pastinya bgenang air mata rase nak nangis kenangkan ibu aku kt umah..dh la lame x blk umh ni.., hee aku mesti cam amin ni mase baby dlu,ibu aku mjaga aku dgn pnuh kasih syg,stiap rengekan di balas pnuh ksh syg,di belai manje,bckp2 dgn aku pnuh ksh syg walaupun aku still baby xphm 1 bende pn. oh..bgenang air mataku menaip ni.. bila besar,aku xjd ank yg baik..arghhh..

Ya Allah,berilah aku ksemptn..

ampunkanlah segala dosaku.

masa dan ibu.

Tiada ulasan: