expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Ahad, Julai 26, 2009

apa kabar org kampung!?

aku di rumah k.l skg.. uitm tutup sebb bimbg wabak H1n1 menular di kampus..dan diselaraskan sume cwgn uitm tutup. same2 la kita menjaga kesihatn. sape2 nk dating or dtg umah ayh aku ni tuk menziarah aku amat dialu2kn.. sila2 jemput2.. lau rana tahu aku kt k.l ni msti nak jumpe aku kn.. hehe. aku lum bgth lg, lau x bgth aku balik umh mesti merajuk budk dh beso pnjg tu. tu tanda nye dia amat syg kn aku kn kn kn. jgn jeles.. :)

aku teringin nak jumpe some one, one of my best childhood fren.. tapi segan amat nk gi jumpe.. umah x jauh mn pn..jln kaki leh sampai. hai..menanggung segan yg x berkesudahan..bukan pernah terguris pun..cuma lama x jumpe jd segan.ntah pape je kn. aku rase dia pn segan ngn aku.. tp bile tkenangkan persahabatan kami masa darjah 1 yg teramat manis menjadi penguat kerinduan walaupun hanya sempat berkawan dlm waktu yg singkat. dia byk berjasa pd aku. dia jenis frenly, dpt trima aku seadanya, byk blanja aku..beli makanan tuk aku,siap beli buku cerita tuk aku,jenis pemurah la dia ni..duit blanja skola aku xbyk mn..xpenh mintk pn, tp ntah dia very nice la to support me..hopefully dia tetp same la sampai skg..tp lau dh brubah pn aku tetap mahu kamu as my fren hehe). so hopefully can go umh dia insyaallah.

ok la tanpa membuang mase lg mari saya menjawab tag-tag yg diberi dari teman.. macam d.j radio lak rase :p


Tag 1- dari kak marjan
1. Sila pamerkan gambar anda ketika kecil (maksimum gambar 5 keping)

gmbr mase baby xde .. sadis gak xde kenangan sebab abang2 aku ade gmbr mase baby. x tahu la aku cmne mase baby. abg2 aku comel sgt mase baby,tembam2.. tp xpela,dh tiada izin dariNYA. ibu kata camera dh rosak mase aku baby tu so xdpt amik gmbr. plg kecik gmbr aku mase umo 4 tahun rase nye. hehe gmbr yg lwk sebb potongan rambut yg klakar. xblh nk tunjuk sebb agk seksi.

2. Sila perihalkan gambar tersebut (cth:tika@sewaktu bila, di mana or etc)

nak cita gak ke? cam x best je cite sebb gmbr nya x ditunjukkn. so xyah cita ek. so korg just byg kn jela..aku di suatu sudut dlm rumah sedg senyum nmpk gigi.. dengan bdn yg tegak cam askar london tu. huhu. cite skit la, waktu tu waktu tengahari, aku kt rumah baru,baru je pindah, rumah yg aku tinggl smpi skg.. skg dah jadi rumah lame la kan.. :)

3. Tika ini anda merupakan anak yang ke berapa dalam keluarga

bongsu...forever..

4. Perihalkan tingkahlaku/tabiat/pe’el/perangai anda wakt
u itu

ask my ibu..aku x igt pape. tp aku rase tgk gmbr aku..aku cam seorg yg suke tersengih malu2 lau jumpe org xkenal..suke kot first time dpt tgkp gmbr..hehe

5. Kongsikan tag ini bersama rakan anda (maksimum 15 orang)

sesiapa yg berminat leh la amik tag ni ye.





Tag 2- dari kak hurulain




a) Copy badge "Award Friendship" di atas untuk diletakkan di blog anda

dah.. aku igt logo askar mana ntah :P


b)Ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

kak hurulain...
nice person.
blog dia ni http://hurulainsakinah.blogspot.com/

c) Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri.

1. takut lipas, ntah bile nk brani..ondaway..ade improvement la. tp lau tetiba ade kt badan jd histeria la aku :(

2. suke kucing

3. aku ank bongsu, walau dh tahu.. xpe aku nk isi ruang kekosongan yg ade :P

4. teruja nak mancing tp masih x berpeluang- joran pun xde nk mancing aper..

5. suke kumpul benda unik, mase kecik hobi kumpul stamps, skg x lg. slepas tu kumpul plastik
kecik2 yg corak dia cantik tu mcm plastik tuk isi keronsang ke .. yg slalunye plastik yg say "thank you" tu, kicin, jam tangan n minyak wangi. yg kekal sampai skg, jam tgn n minyak wangi.. minyak wangi bukn tuk wangi2 di luar rumah ye,haram hukumnye.pakai skit je bile terdesak hehe phm2 jela,slalu xpki bt koleksi je sampai hilg dah colour minyak wangi tu..sadis aku tgk :( .. harga tu x la mahal,amik yg mampu beli je. jam tgn RM10 mcm2 corak ade. aku suke yg unik..ikut pndgn mata masing2 la kn. stakat ni jam tgn ade 3, lau tak gune aku stop kn jam tu, bazir betri je nnt. minyak wangi dlm 8 kot. tp skg stop membeli,bazir je nnt.. so lau nmpk jam tgn n minyak wangi mase window shopping aku kene cepat2 toleh tempat lain..runtun hati lau pandang lame2 huhu.

ha jam bwh ni slaluku pakai..dh stahun umo nye.. RM10 je ni. jam ni bukn sahaja mencuit hatiku..malah ramai org.. ibu aku pun berkenan huhu. byk kali dh jatuh alhamdulillah still ok lg. cuma dh xbp lawa lg..manik2 dia dh semakin hilg. normal la tu kn. tp jam jenis cmni kene hati2 la,sebb tali dia jenis seng buka,lau org curi kt lengan kita pun boleh x prasan..




nak tengok koleksi kicin? klik> [sini]

6. baru je beli wallet baru..aku suka wallet dari purse- wallet ni korg rase bp harga dia? teka2x..sp jwpn plg tepat..dia plg pro menilai..huhu


7. aih ade lg ruang kosong ni.. ckp ape lg ye. aku xsuke dedahkn driku..ade gak la sifat perahsia. ha settle,fakta la tu.

8. so dgn blog ni, dpt la org kenal aku ek. fakta lagi.

9. aku yg dlu lain, aku yg skg lain. keadaan boleh merubah diri.. kawan dgn minyak wangi,melekat bau wangi,kawan dgn pembuat besi,melekat bau besi..tp yg pasti aku adalah aku..huhuhu cuma perangai dulu yg aku rase bagus sebenarnya jika ade,tp skg dh xde lg prangai tu. xpe,try to make it again. insyaAllah.

10. apelagi ye, ha dlu waktu skola aku la kaki tido dlm kelas hehe.. tye la cikgu yg mengajar mesti cam muka aku di cop kaki tido. xleh nk btpe..habit.. kdg x tido pun,tp sebb mata aku yg xbesar mn ni org igt aku tido. habit tido dlm kels atau sewaktu learning session ni dari drjah 1 smpi universiti.. aku igt lg, ms drjh 2 dn skola menengah, pantang cikgu xde atau sementara menanti cikgu subjek lain dtg, bom tido ats meja. best bg aku tido ats meja. tp skg kene la kurg to no tido2 lg.. sebb makin mcabar2 kreadibilitiku as a student..level susah skg..x leh tido2 lg. i wil try my best to improve. doakn.

d)yang akan ditag seterusnya:

sape2 yg berminat leh amik ini punya tag k..





Tag terakhir
(bajet this is the last tag hopefully)
dari kak nurul huda

TAG : cErItA BeRdAsArKaN gAmBaR

Tag adalah seperti berikut :

1. Go to your photo files…Select the 6th photo folder.

file ke-6 tajuknye "katun n things comel".

2. Select the 6th photo in that folder.



3. Post that photo along with the story behind it.


nak cite ape ye.. katun yg comel.. ha boleh la kita sentuh bab pakaian dan aurat muslimah mengikut landasan syariat.


Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu. Dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.
(surah Al-Ahzab : 59)

tudung wajib dilabuhkan melepasi dada, pakaian yg longgar,tidak jarang dan tidak menampakkan bentuk tubuh badan.
dia siap pakai sarung tgn ek yg tgh berdiri tu. mungkin jenis handsock yg begitu kot. tp bagusnya pakai handsock ni bila mana mengangkat tgn,mesti lengan baju tersingkap..so nampak la lengan .. ramai yg tak perasan tntg ni..tp bila aku dh amalkan pakai handsock baru aku perasan..lau tak selagi aku tak cuba pakai handsock selagi tu aku x phm np la nak kene pakai handsock.
so itulah guna handsock. lain la lau jenis pakaian lengan yg bercekak. tentang kaki pula,pakailah stoking kaki..kerana yg bukn aurat adlh wajah dan dua tpk tgn. jd kaki aurat. dlu aku tak perasan yg ni,tp alhamdulillah,skg dh pki stoking. carilah kesempurnaan dlm beramal. moga mendapat keredhaan-NYA.

second, leh cite bab ukhwah. kan ade 2 org tu, mungkin adik atau akk, mungkin kawan..silaturrahim lillahi taa'la. slg menegur dan menasihati sesama. menyayangi dirinya bagai menyayangi diri sendri. jika peha kanan yang dicubit, peha kiri pun terasa sakit. lau aku cubit katun baju kuning tu, katun baju biru pun rasa sakit. begitulah kasih syg yg akan cuba kita pupuk insyaAllah.

4. Then challenge 6 blogging friends to do the same!

sesape yg berminat amik je..


3 ulasan:

Brilliant Marjan@اداويه berkata...

Salam hidayah.akk sihat alhamdulillah.harap dayah pn sihat jg.tnx ae sudi jwp tag akk tu..sedihnyer xde pic zmn kecik2..xpelah,xde rezeki..akk tau dayah msti cute cm abg2 dayah jg..hehehe
2 tag lg tu cm menarik je...hehe..
dah lama ae kt xym sama?masa xde sgt la...doakan akk ae dpt siapkan thesis bulan 8 ni..ameen
apa2 pn, GOOD LUCK!! ^_^

Brilliant Marjan@اداويه berkata...

Salam hidayah.akk sihat alhamdulillah.harap dayah pn sihat jg.tnx ae sudi jwp tag akk tu..sedihnyer xde pic zmn kecik2..xpelah,xde rezeki..akk tau dayah msti cute cm abg2 dayah jg..hehehe
2 tag lg tu cm menarik je...hehe..
dah lama ae kt xym sama?masa xde sgt la...doakan akk ae dpt siapkan thesis bulan 8 ni..ameen
apa2 pn, GOOD LUCK!! ^_^

Laman Koleksi Hidayah (LKH) berkata...

wslm wbt. alhamdulillah sy pn sht. sakit tekak skit je. ye kot sebb gmbr 4 tahun tu sy baru tgk smalam baru prasan yg sy cute he3 angkat bakul sndri la plk. seriously sbelum ni x prasan gmbr tu comel. patut r ade org kata sy cute wlu dh besr pnjg ni..tp cute lg gmbr profile akk,baby tu :) ank buah ke kak?

ye biase la busy. sy pn dh x rajin ym skg.

thesis psl pe kak? smoga bjaya menyiapkannya.

gudluck 2u2!