expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Ahad, Julai 05, 2009

sakitnye hati!

ok fine. lau tanye pun marah, pasni malas nak amik tahu!
aku busy body ek.. apasal banyak tanye ek.. ok fine.
aku bukanla kawan yang baik pun.
kawan? seperti aku bukan kawan dah.
apakah kenalan?
kenalan pasti lebih manis dilayani,
jadi siapakah aku?
tiada istilah sahabat. itu yg kita putuskan dulu.
masa berlalu, jauh dihatiku menjadi sahabat adalah impian.
luluh sudah angan-angan impianku.
bila pikir balik sape la aku nak terase over2 pun. x layak.
tapi aku x pernah x menghiraukan pertanyaan orang.
aku x dengar sebab aku sound trouble
thats why aku suke suruh ulang ape yg dikata
dan bukanlah sound trouble yg dibuat2 apatah lagi nak marah orang bila ditanye
mungkin dirimu dah jemu dgn aku.
dan mungkin dirimu tak dapat menerima kekurangan aku.
apepun, aku akan cuba bersabar dan terima dirimu seadanya.
jika aku letih sekalipun dengan perangaimu
insyaAllah aku tak marah, berdiam diri adalah caraku
yang aku lihat dirimu sakit hati dengan dinginku
ketahuilah dinginku bukanlah untuk mencari pasal
kedamaian dan penyelesaian kuinginkan
aku bukanlah sempurna.
aku belajar memahami,tapi dirimu aku tidak tahu sejauh mana dirimu belajar.
bila aku cuba mendekati, dirimu tidak bagi jalan peluang,
sampai bila harus begini, memang benar aku cuba menjauhkan diri
kerana hatiku tanpa dipaksa menjadi sakit,
tapi sampai bila begini, bagi peluang untuk perkenalan kita
bagi peluang,bagi peluang,bagi peluang
relakan dengan kasih sayang,kasih sayang,kasih sayang
pupuk kasih sayang, aku pun baru belajar berkasih sayang
tiba masa acap kali kumencuba tiba saat aku dimarahi, aku terpana
aku dah dapat menilai tempatku dihatimu.
moga dirimu selamat, x susah dan bahagia.
moga aku tabah dan dirimu tabah.
segalanya2 aku berserah pada Allah.


Sutera Kasih
Album :
Munsyid : In-Team
http://liriknasyid.com


Kian lama terpenjara
Mencari makna cinta
Dalam ungkap kata bersulam dusta

Bila gerbang rahmat terbuka
Menjelma cinta suci
Sehalus dan selembut sutera kasih

Terbentanglah tersingkap kebenaran
Terlerailah terbenam kepalsuan
Tuhan pada-Mu ada kedamaian

Diribaan-Mu kebahagiaan
Tiada lagi rasa kesangsian di hati
Cinta Mu cinta tulus suci murni
Kasih-Mu nan abadi

Bertautlah bercambahlah cinta
Mengharum dalam jiwa
Menemukan kerinduan syahdu
Pada yang Maha Esa

Sutera kasih membelai
Membalut kelukaan itu
Sutera kasih melambai
Mengisi kekosongan pengharapan

Rela pasrahkan kehidupan
Mengharungi cabaran
Rintangan perjalanan di hadapan

Doa dan titis air mata
Mendamba sutera kasih
Agar terus bersemi selamanya

2 ulasan:

nUrUl HuDa... berkata...

salam adik dayah syg...
emm apa kabar..?
nie knp nie...?, ade yg tak kna ke....?
tak nak cite kat akak ke...? :)

Laman Koleksi Hidayah (LKH) berkata...

wslm wbt. ai kak.
xbp sht,ade kus2 demam,under control lg. dh minum 100 plus. doakn ye.
tu dh cite. mslh kwn yg entah.akk fhm kot kt cite post tu. dun worry be cool. bl dh serah pd Allah,tiade apa dh nk risau.