expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Rabu, Ogos 19, 2009

heboh H1N1 situ sana sini. dah pakai topeng belum???

langkah paling mudah dan paling bahaya sebenarnye lau amek remeh..

iaitu pakailah mask also known as topeng tutup hidung dan mulut ketika berada di luar.

semalam 64 kes kematian di malaysia.
harini? tak tahu lum bc news paper lg.
dan anggaran dlm masa 3 tahun akan mengalami 5 ribu kematian di malaysia.
jd sy sebagai penghuni bumi malaysia menyarankan anda pakai lah topeng.. (lau boleh 1 malaysia nk war2kan saranan ni,tlg sampaikan pada yg lain ye ahli kluarga kita khususnya dan sume la)
nak kne jangkit? ingat jgkitan paling mudah melalui udara..dlm bas,lif..batuk, bersin free2 je depan muke..
rimas? rimas tu memg la tp bl dh biase ok je
xde duit? rm1 tuk 1 topeng baloi kot tuk protect nyawa kita..
even 1 juta pon tetap baloi tuk nyawa..
malu? sume org dh mula pakai..
nak kena denda? news paper smalam mengistiharkan denda rm10 ribu akan dikenakan pd sape yg ade symptom ILI tp tak nak pakai topeng..memudaratkan org ln..saman2x.
pesanan penaja : elakkn berada ditempat rmi org (elak makan kt kedai, bli mknn bungkus bwk balik) .. dan basuh tgn selalu..
selain tu boleh kita amalkan ayat2 yg dikongsikan oleh saudara muslim yg ln..boleh cr kt blog2 atau intenet,mjlh2 dan apepun sumber.
moga kita selamat dr wbk. amiin.. jg kesihatan masing2 ye..

Tiada ulasan: