expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sabtu, Ogos 22, 2009

RAMADHAN KARIM..

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah diberi kesempatan bertemu Ramadhan kali ini.

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut: * Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada); * Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri; * Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya. Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.
Oleh itu SAYA MEMOHON MAAF jika ada membuat atau terbuat kesalahan dan kesilapan, selamat mengerjakan ibadah ramadhan karim seikhlas hati. moga ibdh kita diterima disisi Allah.

SAYA SERTAKAN SMS RAMADHAN,BOLEH AMBIL DAN FOWARDKAN KEPADA MEREKA YG SENTIASA DI INGATAN.. :


SALAM, SAYA NAK MINTA MAAF SEGALA SALAH SILAP. ADA HADIS MALAIKAT BERDOA, YA ALLAH JANGAN TERIMA PUASA ORANG YG X MINTA MAAF PD ORG SEKITARNYA, DAN DI AMIN OLEH RASULULLAH DAN PARA SAHABAT. MAAFKAN YE. SELAMAT MENGERJAKAN IBADH RMDHAN KARIM SEIKHLAS HATI, MOGA IBADAH KITA DITERIMA DISISI ALLAH, JAGA DIRI YE.

“BRG SIAPA,MEMUDAHKAN KESUKARAN SESEORG, ALLAH AKAN MEMUDAHKAN BAGINYA DI DUNIA DAN AKHIRAT”- HR MUSLIM. SALAM EID MUBARAK! KEBERKATAN RAMADHAN YG DINANTI! TARAWIH MALAM JGN LUPA!

SEMPENA RAMADHAN NI, SENTIASALAH SETTING NIAT, UPGRADE IMAN, DOWNLOAD SABAR, UPLOAD USAHA, DELETE DOSA, UPDATE DOA N TOPUP ILMU UNTUK MENDAPAT KEBERKATAN DAN RAHMAT. SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN.

SLMT MENGIMARAHKAN RAMADHAN, KITA PENUHI BULAN BARAKAH INI DENGAN PERKARA YG DISENANGI OLEH ALLAH DAN RASULNYA. MAAF DARI SAYA –NAMA

BILA HIDUP DIRIINTANGI UJIAN, ITU SERUAN TANDA KASIH TUHAN, BUKAN DIA SENGAJA MEMBEBANKAN, BUKAN JUA MENYUSAHKAN,JAUH SEKALI MEMBIARKAN. TAPIKERANA DIA TAHU, HATI YG DIUJI KEPERITANLAH LEBIH LUNAK PENGHARAPANNYA KEPADA TUHAN..SALAM RAMADHAN..SEMOGA RAMADHAN KALI INI LEBIH BAIK DARI TAHUN LEPAS..AMIN..

SALAM SEMUA, DIKESEMPATAN BULAN MULIA YG AKAN MENJELMA ESOK, DENGAN SEIKHLAS HATI SAYA MEMOHON AMPUN DAN MAAF JIKA MELUKAKAN HATI KALIAN KETIKA BERSAMA, BERGEMBIRALAH KAMU MENJALANI IBADAH DENGAN PENUH KEIHKLASAN KEBERKATAN ALLAH SWT. WASSALAM – NAMA

SALAM, IMPROVING IMAN & TAQWA 4 INCOMING RAMADHAN. HOPE BE MUTTAQIN (SUCH ALLAH SAY IN AL-QURAN) WA MUQARRABIN, TRAIN MUJAHATUN NAFSI & GET WORSHIP EXCELLENTLY. BESIDES, TIGHTEN UKHUWAH, CARE & HAVE A GOOD DEEDS. FORGIVE 4 THE SINS 2 U THEN RENOVATE HEART WITH TAUBAH & DO WORSHIPS WITH KHALIS (SINCERE PURE). ADDITION, IT A STRENGTH WHO IN SACRIFE IN ROAD OF ALLAH.. THAT HAPPINESS IN RAMADHAN’S MONTH..

“RAMADHAN YG PADANYA PADANYA DITURUNKAN AL-QURAN, MENJADI PETUNJUK BG SEKALIAN MANUSIA,DAN MENJADI KETERANGAN2 YG MJELASKAN PTUNJUK DAN MJELASKAN PERBEZAAN ANTARA YG BENAR DGN YG SLH” (AL-BAQARAH) SLMT MNYMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK, SEMOGA MDPT KBERKATAN DR NYA.. MAAFKAN SLH SILAP.. :)
ANAK MONYET NAIK KUDA, HARI NI PUASA JANGAN LUPA, KURA2 BALIK POKOK, JANGAN MAKAN NYOROK2! HAHA..SLMTMNYAMBUT BLN RMADHAN ALMUBARAK :)

SALAM, MY NAME IS SYA'ABAN, I AM ADVISING U THAT MY NEIGBOUR RAMADHAN WILL BE VISITING U SOON WITH THIS WIFE REZK AND TWO CHILDREN SAHUR AND IFTAAR. THEY WILL BE ACCOMPANIED BY THREE GRANDCHILDREN- RAHMAT,BARAKAT AND TOUBA, THEY WILL LEAVE AFTER THIRTY DAYS EID AIRLINES. TREASURE THEM N U WILL BE BLESSED.. - SLMT MNYMBUT RMDHAN AL-MUBARAK..


Salam Ramadhan Mubarak 1430H kepada semua. Hanya sedikit peringatan terhadap diri sendiri:

...berkata para malaikat kepada Jibrail, apakah Allah berikan pada hajat orang mukmin dari umat Muhammad (s.a.w) pada bulan Ramadan ini? Berkata Jibrail bahawasanya Allah menilik kepada umat Muhammad yang berpuasa dan beribadah padanya dan dimaafkan mereka, diampunkan dosa-dosa mereka, melainkan empat orang yang tiada diampunkan dosanya: yaitu orang yang kekal minum arak, orang yang derhakakan ibubapanya, orang yang memutuskan sillaturrahim dan orang yang tidak bercakap dengan saudaranya lebih dari 3 hari.

Pakai ketayap melangkah awal,
Masuk waktu melaung azan;
Sibuk bersiap menyambut Syawal,
Perayaan sebenar ialah Ramadhan.

selain ni boleh la tengok di entri post yg lalu,klik>http://hidayahlela.blogspot.com/2008/11/koleksi-sms.html

p/s: yg ingin menambah dan membuat ucapan bolehlah hantarkannya di komen k :)

Tiada ulasan: