expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Isnin, Mac 08, 2010

semalam saya chatting tentang..nak tahu baca entry sampai habis k :)

Chatting 1

status YM seorang sahabat "tanam pokok gaharu dari kecil" , lalu ingin tahu mula mengusai diri

hidayah_nur87: salam kak, pokok gaharu ape? apa makna disebalik ayat..

siti: cari sendiri

hidayah_nur87: ok sy google skg

siti: bukan kejar ibadat, tp mengharapkan rahmat Allah

hidayah_nur87: aik tiba2 je topik lain

hidayah_nur87: akk buka blog sy ke?

SITI : xdala

SITI : kak tgok kat status dayah ni

SITI : tajuk dia blog kejar ibadat

hidayah_nur87: oooo...tu tajuk dr blog

hidayah_nur87: akk klik trus link ke blog...itu automatik bukn sy letk

SITI : saja nak respon pasai tajuk blog tu

hidayah_nur87: ok tima kasih,nnt syy perbetuikn

hidayah_nur87: takut org bc slh fhm

SITI : i have some explaination, that's why touch the blog's name

SITI : huhu

SITI : saja....

SITI : kak dah explain dah tadi

hidayah_nur87: ye sy dh bc

SITI : huhu

hidayah_nur87: rahmat yg penting

SITI: yup

SITI : kita ni org AWAM(biasa)

SITI: sbnarnya kita ni xlayak masuk syurga allah dgn amalan2 kita y kurang ni....

SITI : insyaallah kita hany mendambakan rahmat allah supaya kita ke sana

hidayah_nur87: kejar ibdt kat situ maksudnya kita kejar rahmat lah kn?

SITI is typing...

SITI : term KEJAR IBADAT" tu SALAH

hidayah_nur87: ooo

hidayah_nur87: sy copy paste je

....

....line tenet putus..line tenet aku cam cipsmore..

hasilnya-aku dah perbetulkan di blog laman hidayah-klik sini-

dapat komen dari anonymous untuk menjelaskan lagi..boleh la baca komennya di sana k.


Chatting 2

hidayah_nur87: salam

hidayah_nur87: sp ye?

almusafirah arab: waalaikumsalam

almusafirah arab: ??

almusafirah arab: bukan nurul yg add?

almusafirah arab: bukan nur yg add ka?

hidayah_nur87: o yke..tp sy dpt add dr awk (aku teperasan lebih..sebab kebiasaannya bukan aku yang add dulu)

almusafirah arab: iya??

hidayah_nur87: jap2 (mind refreshing..loading..)

almusafirah arab: ntah la huhu x ingat

hidayah_nur87: awk yg ada blog design graphic tu ye (ingatan mula kembali..)

almusafirah arab: nisacreative ka?

almusafirah arab: ya

hidayah_nur87: haaa

hidayah_nur87: yela sy yg add awk

hidayah_nur87:

almusafirah arab: ooh

hidayah_nur87: sy ade tggl link kt chatbox blog awk

almusafirah arab:

hidayah_nur87: salam ukhwah

almusafirah arab: ok.. x cek lagi

almusafirah arab: hehe

almusafirah arab: sbb aktif lam main blog

almusafirah arab: www.qalamhazin.blogspot.com

hidayah_nur87: nice

almusafirah arab: thanks

hidayah_nur87: sains poilitik mcm mn ye

almusafirah arab: belajar ttg politik semasa dan sejarah politik pemerintahan dunia

hidayah_nur87: apa yg sains nya?

almusafirah arab: sains tu bukan sains yg belajar d sekolah

almusafirah arab: sains di situ mksudnya lebih kurang sst yg baru, dan pengkajian

hidayah_nur87: sst tu sesuatu ye

almusafirah arab: ya

hidayah_nur87: kos ni mesti memerlukan pembacaan yg byk..sejarah

almusafirah arab: yup

hidayah_nur87: jadi bila kita menkaji itu semua,hasilnya kita nak buat susun politik yg baru tuk masa depan ke?

almusafirah arab: bukan jugak

almusafirah arab: sbb sbg org islam

almusafirah arab: susunan politik yg di gariskan Islam dah lengkap

almusafirah arab: tinggal kita mengkaji ikut zaman kita

almusafirah arab: dan ambik hikmah dari ijtihad para ulama

almusafirah arab: lebih byk perbandingan

almusafirah arab: gitu la

hidayah_nur87: maknanya susun strategi ke arah mencapai politik islam yg sebenar,begitu?

almusafirah arab: tujuan saya belajar.. YA.. tapi orang lain tak tahu

almusafirah arab: sbb ilmu tu umum

hidayah_nur87: nanti camne bidg pkerjaan awak, awak jadi penasihat kepada pemimpin kerajaan ke?

hidayah_nur87: maafla ggu awk, awk nye status ym busy. awk leh jwb bl free nnt

almusafirah arab: ok.. maaf.. kena out lu.. klu saya on9.. boleh ty smula..

almusafirah arab: salam alaik.. salam ukhwah

hidayah_nur87: waalaikumussalam

_________________

moral of the story : ceteknya general knowledgeku..

Tiada ulasan: